IMATE PROBLEM?

1U emailu navedite model vaše kamere.
2Detaljno opišite problem.
3Odgovor stiže! 

Naši videolozi odgovorit će vam i ako niste naš kupac. Pomoći ćemo koliko god možemo!

RADNO VRIJEME

Pon-Pet 9:00 - 20:00

NOVI RAČUN

*

*

*

*

*

*

Zaboravili ste lozinku?

*

Kupujete svoju prvu Autokameru?

3. UN globalni tjedan cestovne sigurnosti #Spasimo dječje živote

Godišnje 1,3 milijuna ljudi pogine na cestama, a milijuni ostaju trajni invalidi. Ujedinjeni narodi, odnosno Svjetska zdravstvena organizacija dijagnosticiraju cestovni promet osmim uzrokom smrtnosti u svijetu, a prvim krivcem smrtnosti mladih do 25 godina. Loša vijest glasi – svako 90-to danas rođeno dijete umrijet će u prometnoj nesreći, a 70 od njih 100 u nekom trenutku života u prometu će biti ozlijeđeno. Bez obzira na pozitivne trendove koje u Hrvatskoj bilježimo, mi smo još uvijek jedna od najrizičnijih zemalja Europske unije – 2014. u cestovnom prometu poginulo je 308 osoba.

Ujedinjeni narodi identificirali su ovu globalnu epidemiju i razdoblje 2011.-2020. proglasili Desetljećem sigurnosti cestovnog prometa. Tim povodom ove se godine diljem svijeta od 4. do 10. svibnja organizira 3. UN tjedan globalne sigurnosti cestovnog prometa pod motom „#SaveKidsLifes“.

Međunarodna automobilistička organizacija FIA  i Hrvatski autoklub kao njezin član, tijekom „Desetljeća sigurnosti cestovnog prometa“  djelatno podržavaju, promoviraju, potiču i realiziraju aktivnosti kojima doprinose povećanju sigurnosti na cestama.

3. UN tjedan globalne sigurnosti cestovnog prometa trebao bi biti prekretnica u Desetljeću za sigurnost cestovnog 2011.-2020., tijekom kojega se želi ukazati na loš položaj djece na svjetskim cestama i generirati mjere kako bi bili sigurniji.

Hrvatski autoklub je poduzeo niz aktivnosti u osnovnim i srednjim školama, Fakultetu prometnih znanosti i drugim manifestacijama kako bi skrenuo pozornost na stradanje djece u prometu. Preveo je Dječju deklaraciji i animirani film na hrvatski jezik (dostupno na web stranici  HAK-a http://desetljece.hak.hr/#SaveKidsLives)

U tjednu sigurnosti posebno ističemo dva događanja otvorena za javnost na koja ste svi pozvani:

  1. srijeda 6. svibnja 2015. u 10.00 sati u Hrvatskom autoklubu, Avenija Dubrovnik 44. održat će se okrugli stol – tribina na temu „Spasimo dječje živote“.
  2. nedjelja 10. svibnja 2015. (na Majčin dan) na Trgu bana Josipa Jelačića od 10.00 do 14.00 sati organizira se prigodna promocija akcije (simulator okretanja i simulator sudara)

Uključiti se možete i potpisivanjem dječje deklaracije na http://www.savekidslives2015.org/#sign-it .

NA VRH