IMATE PROBLEM?

1U emailu navedite model vaše kamere.
2Detaljno opišite problem.
3Odgovor stiže! 

Naši videolozi odgovorit će vam i ako niste naš kupac. Pomoći ćemo koliko god možemo!

RADNO VRIJEME

Pon-Pet 9:00 - 20:00

NOVI RAČUN

*

*

*

*

*

*

Zaboravili ste lozinku?

*

Kupujete svoju prvu Autokameru?

Najčešće postavljana pitanja

Autokamera je uređaj koji se pomoću klasičnog vakumskog nosača zalijepi na prednje vjetrobransko staklo i u kontinuitetu snima cestu ispred vas. Napaja se s utičnice za upaljač a pomoću dodatni stabilizatora i pretvarača možete je spojiti i na akumulator. Automatski se pali kada vozilo radi a isto se tako i gasi. Stariji modeli autokamera imali su u sebi punjive baterije ali se zbog problema sa visokim temperaturama sve više pribjegava ugradnji kondenzatora. Svaka autokamera snima podatke na memorijsku karticu koja može biti veličine 8, 16 ili 32 Gb. Kada se kartica napuni vraća se na početak, briše stare snimke i preko njih snima nove. Zbog toga ćete na kartici uvijek imati zadnjih par sati vožnje, ovisno o tome koliku karticu imate i kojom rezolucijom snimate.
Možete kupiti Autokameru i FEJK autokameru. Naravno, na snimci napravljenoj sa fejk autokamerom koja snima u VGA rezoluciji i koju ćete platiti cca. 150kn nećete vidjeti ništa korisno osim ceste i nekih tamo automobila i stabala, dok ćete sa uređajem kojeg kupite kod nas u HD rezoluciji jasno vidjeti sve ono zbog čega ste i kupili autokameru - registarske pločice, znakove upozorenja, uvjete na cesti, lica vozača, biciklista i prolaznika itd. Mi pomno biramo dobavljače, pratimo trendove i dobro znamo što trebamo nabaviti a od čega treba bježati. Na našem tržištu uočili smo dobavljače kamera najlošije kvalitete koje se prodaju po iznimno visokim cijenama ali ih nećemo javno obznaniti jer znamo da ćete njima presuditi vi, kupci.
U slučaju nezgode želite trajno sačuvati dokaznu snimku. Na nekim modelima pritisnuti ćete posebni gumb koji će sačuvati taj moment (10min prije i 10min nakon nezgode). Napredniji modeli to rade automatski a možete jednostavno kameru ugasiti i ona će na memorijskoj kartici pohraniti i zaštititi video snimku. Materijal koji imate odmah prijavite službenim osobama, zatražite OBAVEZNO da tu činjenicu unesu u zapisnik i nakon što ga kopirate na svoje računalo možete ga predati kao službeni dokaz. Svaki sud je dužan snimku pregledati prilikom donošenja odluke.
Nipšto, sve autokamere su napravljene tako da se uključe u utičnicu u vašem vozilu predviđenu za upaljač. S obzirom da utičnica dobiva struju tek kada upalite vozilo isto tako će se ponašati i autokamera. Dakle ako vozilo ne radi, ne radi ni kamera. Naravno ako želite možete svoju autokameru spojiti direktno na akumulator i tako ostvariti tzv. Parking mode funkciju, izvrsnu i vrlo korisnu opciju. Za takvu konfiguraciju molimo da se posavjetujete sa ovlaštenim auto električarom.
Parking mode je funkcija koja vam pruža 24/7 zaštitu vašeg vozila. Kada je funkcija uključena autokamera nastavlja snimati i nakon što napustite svoje vozilo. Podešenje je takvo da se na uređaju uključuju senzori pokreta. Kada se netko približi vozilu ona automatski počinje snimati idućih 5 minuta. Ako se nakon toga pokret više ne detektira snimka se pohranjuje. Ova funkcija omogućuje apsolutno praćenje svega što se događalo u okolici automobila. Provale, grebanja, udaranja prilikom parkiranja...
Preporučiti autokameru je vrlo teško. Iz dana u dan dolaze novi modeli, funkcije, dodaci itd. Postoje 1-kanalne kamere, 2-kanalne, sa GPSom i bez njega, sa LCDom i bez, sa senzorima pokreta, senzorima naglog mijenjanja cestovnog traka i naravno tu su razni razredi cijene, kvalitete i izvedbe. Ono što vam možemo sa sigurnošću tvrditi je da smo za vas odabrali vrhunske autokamere po najboljim mogućim cijenama i da vam nećemo prodati npr. kameru koja snima u VGA kvaliteti jer onda, čemu autokamera koja ne može jasno snimiti niti registarske pločice?
U svakom paketu dobit ćete autokameru, samoljepljivi ili vakumski nosač tj stalak, kabel koji na jednom kraju ima konektor za kameru a na drugom upaljač utičnicu i pretvarač napona, korisničko uputstvo i usb kabel kako bi snimke mogli bez poteškoća prebacivati na svoje računalo. U nekim paketima dolazi i opcionalni GPS prijamnik, HDMI kabel, rezervna baterija, paket software-a za editiranje i mapiranje snimaka, polarizacijski CPL filteri itd.
Da, autokamera je posve legalna i oko toga ne morate imati dvojbe. MIŠLJENJE MUP-a MOŽETE PROČITATI OVDJE
U Hrvatskoj nijednim zakonom nije zabranjeno niti posjedovanje niti snimanje autokamerom. Dapače, ni u jednoj zemlji na svijetu nije zabranjeno posjedovanje autokamere i nitko
vam je nikada ne može i ne smije oduzeti niti zaplijeniti. U EU postoje dvije iznimke i to samo što se tiče kontinuiranog snimanja javnih površina a to su Austrija i Luksemburg.
Tamo su na snazi iznimno jaki zakoni zaštite privatnost i snimanje javnih površina je kažnjivo. O rigoroznosti zakona dovoljno govori to da u te dvije zemlje čak ni veliki Google nikada nije dobio dozvolu za snimanje svog Google Earth Street View-a. Takozvane Taxi kamere su i dalje dozvoljene jer snimaju samo unutrašnjost vozila. Kada i ako se nađete u tim zemljama sve što se dužni učiniti je isključiti svoju autokameru i samim tim se ne nalazite u prekršaju. U Austriji i Luksemburgu posjedovanje autokamere nije zabranjeno
i nijedno tijelo vam je nema pravo niti će je oduzeti.

 

Ako niste pronašli odgovore na pitanja koja vas zanimaju molimo da nam se javite putem naše kontakt forme.

 

NA VRH